tunderkepzo
************

 
Szabadegyetem
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Magyar tündérmitológia
 
Térképek, túrák
 
Szertartásdalok
 
Huncutságok

 
Pajzán tündérek
 
Napi jóslat

Napi üzenet és jóslat a tündérektőlMost tedd fel magadban a kérdésedet, vagy csak koncentrálj egy napi üzenetre, majd végy néhány nagy levegőt, és indítsd el a videót. Találomra állítsd meg a mozgó képsort, végül értelmezd a megjelenő képet és üzenetet. Csupán egy képet és néhány sor üzenetet kapsz, ám mégis könnyedebbé válnak a mindennapjaid. Kövesd az égi lények üzeneteit, s meglásd, jóra fordul minden.

 
Még több tündér
 
A Tündérképzőről
 
* A TÜNDÉR FOTÓS

Magdorka Design

FÉNYKÉP * FOTÓ

FOTÓGRAFIKA

GRAFIKA

Rendezvényfotó

Portré * Tárgyfotó

Természetfotó

++36703403321

magdorkadesign@gmail.com

Facebook: Magdorka Design

 
Ajánló
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
1% felajánlás

 
* Rendezvények, programok

TÜNDÉRKÉPZŐ ESEMÉNYEK

Szerkesztő: Éva Ilona /Evvalena di Reirossi

 

 

Tavaszi emlékhadjárat

A Tündérképző egyesület tagjai minden évben segítik és támogatják a Magyar Hagyományőr Világszövetség által szervezett 9 napos Tavaszi emlékhadjáratot. Ilyenkor emlékezünk, koszorúzunk, felvonuláson veszünk részt, ünnepelünk és esténként mulatunk. A legemlékezetesebb pillanatokat a csataszínházakban éljük meg, mint aktív résztvevők, szereplők. Van úgy, hogy mi főzünk a katonáknak, de lehet, hogy főzőversenyen veszünk részt vagy mi vagyunk a zsüri tagok.

 

 

 

 

*   *   *

 

Magyar Hagyományőr Világszövetség (MHVSZ)éves közgyűlésén
 
Éva Ilona, a Tündérképző vezetője az MHVSZ elnökségében főtitkári tisztséget töltötte be, ám a négy éves megbizatása lejárt. A közgyűlés egyik feladata volt, hogy egy jelölő bizottság segítségével új elnökséget válasszon.
Úgy tűnik, a tagok elgedettek voltak a vezetéssel, mert a régi elnökségi tagok lettek újraválasztva. Az elnökség négy új tisztségviselővel bővült.
 
A szervezők gondoskodtak a jó hangulatról és a finom étkekrők. Tejfölös kemencés lángos volt ebédre, vacsorára birkagulyás és Bornemissza húsos tészta. Az ínycsiklandó falatokat Budai Ági és az Alberti házaspár készítette
Míg a lelkes szakácsok osztották az ételt,  Waszlavik Gazi rázendített: "Csínom Palkó, Csínom Jankó, csontos karabélyom..." Így a közgyűlés vidám mulatozásba torkollt.
 
 

*   *   *

 

Zsebeházy Napok Tengődön
"Az ünnepség sorozatot a Magyar Hagyományőr Világszövetség rendezi minden évben Zsebeházy István huszárkapitány emlékére Tengődön. 
 
Az idén a Tündérképző, mint szervező vett részt a rendezvényen: elkészítette a koszorúzásokhoz a virágcsokrokat, majd a főtéri emlékműnél Éva Ilona a Magyar Hagyományőr Világszövetség nevében és Barna Magdolna Dóra a Tündérképző képviseletében koszorút helyezett el. 
 
Délután a hagyományőrzők a Bornemissza kupáért versenyeztek, majd a Honvéd vadászok tartottak bemuatót. Az eseménydús nap után Waszlavik Gazemberrel énekelt, evett-ivott, mulatott hajnalig a társaság. A Huszárkonyhában huszárgulyás, paradicsomos darálthús  és szarvaspörkölt főtt, az Alberti házaspár pedig hihetetlen mennyiségű lángost sütött ki. Persze, mind elfogyott. 
A tündérek felügyelték a Huszárkonyhát és besegítettek az utómunkálatokba, azaz a takarításba is.
 
A Somogyi Hírlap minden évben beszámol errről jelentős eseményről, miközben bemutat egy különleges csapatot vagy résztvevőt. Az idén a Tündérképzőre esett a választásuk."
 
A Somogyi Hírlap írta: Tündérlányok a házban
Krutek József 
 
"Tündérek is megszállták szombaton a katonai hagyományőrző alakulatok képviselői mellett Tengődön a Történelmi Lovas Egyesület szellemházát. Az idén már hatodik alkalommal érkeztek tündérek Éva Ilona vezetésével a faluba, ahol részt vettek a község híres szülöttéről Zsebeházi István huszárkapitányról elnevezett ünnepségen.
 
A budapesti Tündérképző Egyesület elnöke azt mondta: elsősorban a magyar néphagyományait őrzik, de mint tündérek különösen a mágikus hagyományokat (a karácsonyt és a húsvétot) is ápolják. A tündérlányok kiállnak a természetvédelem mellett is."
 
 
 
 
 
*   *   *
 
 
 
Honvédelem napja a Kapisztrán téren
E szép ünnepség szintén a Magyar Hagyományőr Világszövetség által kerül megrendezésre. Ilyenkor huszárok vernek tábort a Kapisztrán téren, bemutatják csapataikat, megkoszorúzzák az emlékművet és látványos felvonulással emlékeznek hőseinkre. Az utóbbi években hagyományőrző főzőversennyel is színesedett a rendezvény. 
Mi tündérek jövendöléssel, jóslatokkal, tanácsadással segítjük az érdeklődöket, a Huszártábor szellemiségének megfelelően, korhű ruhákban.
 
 
 
 
 
*   *   *
 
 
Magyar Vár tábor
Minden évben részt veszünk a Magyar Vár táborában, ahol élvezzük a gazdag programot, a zenetanulást, a táncot, a kézműves foglalkozásokat és a színvonalas előadásokat. Minden évben a Tündérképző tagjai saját előadásaikkal mutatkozhattak be. Olasz Etelka pajzán történeteket mesélt a Paraszt bibliából és gyermekeknek tartott előadást énekkel, tánccal, bábjátékkal. Antal Edit természetvédelmi előadássorozatot szervezett ökológiai bemutatokkal, kísérletekkel (napkollektor építés sörösdobozokból, vízmintagyűjtés és elemzés...stb.)  Éva Ilona a kártyavetés és a gyógynövénytanok rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket előadássorozatában, gyógynövénygyűjtő túráiban.
A Magyar Vár táborába a napi belépő általában kb. 500- ft. Ezért a pénzért sokféle kézművesfoglalkozáson lehet résztvenni, lehet néptáncot tanulni, lovagolni, íjászkodni, hegedülni és citárázni, előadásokon részt venni és minden este táncházi mulatozás van neves előadókkal, mint a Téka együttes és ifj. Csóori Sándor zenekara. És a napi belépőben benne van a sátorozási lehetőség is.
 

   

 

 

*   *   *
 
 
Huszárkonyha
A Magyar Hagyományőr Világszövetség 2004. októberében HUSZÁRKONYHA elnevezéssel főző-sütő verseny-sorozatot indított útjára. A verseny eredeti célja a hazai gasztronómia népszerűsítése volt, tájjellegű ételek felkutatásával és új ételek megalkotásával. Az egyes főző és sütőversenyek hagyományőrző rendezvényekhez kötődtek, és kötődnek azóta is - ezeket mutatja be a TV Paprikán futó sorozat.
És hogy milyen a huszár és a huszárkonyha? Fülöp Tibor Zoltán, a műsor házigazdája, és a MHVSZ ügyvezetője szerint olyan, aki - többek között -: "kedveli az életet, a jó bort és az éneket. Imádja az ellent ütni-győzni, de szeret jókat sütni-főzni. Ízleteset, leveseset - jól sütöttet, fűszereset. Szalonnásat, paprikásat - magyarosat - pálinkásan. Pálinkásan vagy borosan, mindegy az, csak okosan. Mert a huszár, ha főz, az nagy tudomány, messze földön híres néphagyomány. A huszár tehát, mint látjuk, forgat fakanalat - nem csak kardot - mert ő a konyhában is megvívja a harcot. Úgy a konyhában, mint a szabadtüzek torkában, s úgy a rostélynál, mint a nyársnál s a kondérnál. A bográcsnál és a kemencénél vagy a szemrevaló menyecskéknél. Hát ilyen is a huszár - na nem mindig - csak ha muszáj!" 
 
 
 
 
 
 
*   *   *
 
A Tündérképző rovatvezető és gida :) a Magyar Hagyományőr Világszövetség műsorában, a Huszárvágásban.
 
 
 
 
 
*   *   *
 
...és még annyi, de annyi mindent csinálunk! Előadásokat tartunk gyógynövényekről, természetvédelemről, ősvallásról, hagyományőrző rendezvényeken veszünk részt, tanfolyamokat tartunk, kirándulásokat szervezünk...

 

 

   *   *   *

 

 

 

Evvalena di Reirossi / Éva Ilona Író, tanító, spirituális tanácsadó * Bejelentkezés személyes, telefonos vagy skype-os konzutációra

Telefon, Viber ++36703145911 * Skype: eva.ilona

Facebook: http://facebook.com/evvalena * Website: http://sites.google.com/site/evvalenadireirossi 

Felratkozás hírlevélre

 


Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!